5 Zbóż 180 g CHRUPAK Pieczywo Chrupkie


5 Zbóż 180 g CHRUPAK Pieczywo Chrupkie


Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Niska zawartość cukrów
Źródło białka

Pieczywo chrupkie na bazie 5 zbóż: pszenicy, żyta, orkiszu, jęczmienia, owsa oraz z posypką z nasion sezamu białego i czarnego.

Historia Chrupaka jest prosta jak składniki z których sam powstaje. Pieczywo chrupkie typu szwedzkiego wypiekane jest metodą ekstruzji - czyli przetłaczanie ciasta przez ekstrudery pod wysokim ciśnieniem i w wysokiej temperaturze (140–180 °C) do komory schładzającej, dzięki temu procesowi ciasto zawdzięcza swój charakaterystyczny smak. 

Dodatki które używamy są dobierane w zależności od "charakteru" jaki ma mieć produkt, stosujemy posypkę z ziaren, nasion, sera. 

 

Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Niska zawartość cukrów
Źródło białka
CHRUPAK Pieczywo Chrupkie 5 Zbóż 180 g

Skład: CHRUPAK Pieczywo Chrupkie 5 Zbóż 180 g

mąka pszenna, nasiona sezamu białego 12%, mąka pszenna graham 12%, mąka żytnia razowa 7%, siemię lniane brązowe, siemię lniane złote, gluten pszenny, mąka orkiszowa pełnoziarnista 4%, nasiona sezamu czarnego 3%, drożdże, mąka kukurydziana, oliwa z oliwek extra virgin 2%, sól morska, mąka jęczmienna pełnoziarnista 1%, mąka owsiana pełnoziarnista 1%, mąka słodowa jęczmienna, suchy zakwas żytni [mąka żytnia, woda, kultury bakterii]

Wartości odżywcze: CHRUPAK Pieczywo Chrupkie 5 Zbóż 180 g

Wartość odżywcza w 100 g w porcji 22.5 g % RWS w porcji 22.5 g
Wartość energetyczna 1818 kJ/ 434 kcal 409 kJ/ 98 kcal 5%
Tłuszcz 17 g 3,8 g 5%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2 g 0,46 g 2%
Węglowodany 49 g 11 g 4%
w tym cukry 0, 84 g 0,19 g <1%
Błonnik 8,4 g 1,9 g -
Białko 17 g 3,9 g 8%
Sól 1,7 g 0,39 g 7%

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). Opakowanie zawiera 8 porcji po 22,5 g.

Produkt może zawierać: orzeszki arachidowe i inne orzechy, jaja, mleko, soję, dwutlenek siarki oraz produkty pochodne.

W celu uzyskania szczegółowych informacji skontaktuj się z naszym biurem: info@GALICIA.com.pl
lub skorzystaj z Formularza w zakładce Kontakt

W celu uzyskania szczegółowych informacji skontaktuj się z naszym biurem: info@GALICIA.com.pl
lub skorzystaj z Formularza w zakładce Kontakt

Skład: CHRUPAK Pieczywo Chrupkie 5 Zbóż 180 g

mąka pszenna, nasiona sezamu białego 12%, mąka pszenna graham 12%, mąka żytnia razowa 7%, siemię lniane brązowe, siemię lniane złote, gluten pszenny, mąka orkiszowa pełnoziarnista 4%, nasiona sezamu czarnego 3%, drożdże, mąka kukurydziana, oliwa z oliwek extra virgin 2%, sól morska, mąka jęczmienna pełnoziarnista 1%, mąka owsiana pełnoziarnista 1%, mąka słodowa jęczmienna, suchy zakwas żytni [mąka żytnia, woda, kultury bakterii]

Wartości odżywcze: CHRUPAK Pieczywo Chrupkie 5 Zbóż 180 g

Wartość odżywcza w 100 g w porcji 22.5 g % RWS w porcji 22.5 g
Wartość energetyczna 1818 kJ/ 434 kcal 409 kJ/ 98 kcal 5%
Tłuszcz 17 g 3,8 g 5%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2 g 0,46 g 2%
Węglowodany 49 g 11 g 4%
w tym cukry 0, 84 g 0,19 g <1%
Błonnik 8,4 g 1,9 g -
Białko 17 g 3,9 g 8%
Sól 1,7 g 0,39 g 7%

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). Opakowanie zawiera 8 porcji po 22,5 g.

Produkt może zawierać: orzeszki arachidowe i inne orzechy, jaja, mleko, soję, dwutlenek siarki oraz produkty pochodne.

W celu uzyskania szczegółowych informacji skontaktuj się z naszym biurem: info@GALICIA.com.pl
lub skorzystaj z Formularza w zakładce Kontakt

W celu uzyskania szczegółowych informacji skontaktuj się z naszym biurem: info@GALICIA.com.pl
lub skorzystaj z Formularza w zakładce Kontakt