Pieczywo chrupkie na zakwasie pszennym oraz posypką z pestek dyni i sera Ementaler.
Pieczywo chrupkie Chrupak, jest pierwszym tego typu produktem, przygotowanym w naszym zakładzie. Powstaje w połączeniu mąki pszennej „białej” i mąk: pszennej i żytniej o wysokiej popiołowości.
Zastosowane proporcje mąk pozwoliły uzyskać lekką strukturę o wyjątkowej kruchości. Walory smakowe podkreśla duży udział ziaren zarówno w cieście jak i w posypce. Główne ziarna powtarzające się we wszystkich produktach to ziarna sezamu oraz siemienia brązowego i złotego, które oprócz walorów smakowych, niosą ze sobą cechy dodane przy konsumpcji jakie wynikają z ogólnie przyjętej wiedzy żywieniowej.
Wieloletnie doświadczenie zdobyte przy opracowaniu tych receptur, rozmowy z klientami oraz ciągłe doskonalenie uczyniły te produkty bazą do opracowania kolejnych grup Pieczywa Chrupkiego.
Wartość odżywcza | w 100 g | w porcji 22.5 g | % RWS w porcji 22.5 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1815 kJ / 432 kcal | 417 kJ / 99 kcal | 5 % |
Tłuszcz | 15 g | 3,5 g | 5 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,1 g | 0,92 g | 5 % |
Węglowodany | 52 g | 12 g | 5 % |
w tym cukry | 1,5 g | 0,33 g | < 1% |
Błonnik | 6,6 g | 1,5 g | - |
Białko | 19 g | 4,2 g | 8 % |
Sól | 1,8 g | 0,4 g | 7 % |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). Opakowanie zawiera 8 porcji po 22,5 g.
Produkt może zawierać: gluten z owsa i orkiszu, orzeszki arachidowe i inne orzechy, jaja, soję, dwutlenek siarki oraz produkty pochodne.
W celu uzyskania szczegółowych informacji skontaktuj się z naszym biurem: info@GALICIA.com.pl
lub skorzystaj z Formularza
w zakładce Kontakt
W celu uzyskania szczegółowych informacji skontaktuj się z naszym biurem: info@GALICIA.com.pl
lub skorzystaj z Formularza
w zakładce Kontakt