Newsletter Unia Europejska Logo Unii Europejskiej

Pasta z tuńczyka & Chrupak 3 Ziarna


Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
1

Składniki

Pasta jajeczna z tuńczykiem to idealne rozwiązanie dla wszystkich fanów ryb. Jest niesamowicie smaczna i szybka w przygotowaniu. Jeśli macie w domu wolną puszkę tej smacznej ryby i zastanawiacie się co z niej zrobić ? koniecznie wykonajcie tę pastę!

Do przygotowania potrzebujemy:

  • Tuńczyk w sosie własnym - pół puszki
  • Jajko na twardo ? 1 szt.
  • Kukurydza konserwowa - 15g
  • Ogórek kiszony ? 1 duży
  • Szczypiorek
  • Majonez ? 1 duża łyżka stołowa
  • Sól oraz świeżo mielony pieprz do smaku
  • Pieczywo chrupkie Chrupak 3 Ziarna

Przygotowanie

  1. Pierwszy krok to odcedzenie tuńczyka i przełożenie go do miski. 
  2. Do tuńczyka dodajemy ugotowane na twardo jajko i wszystko razem rozgniatamy dokładnie widelcem.
  3. Kroimy w drobną kostkę ogórka kiszonego i odlewamy z niego ewentualny nadmiar wody, a następnie dodajmy do tuńczyka z jajkiem.
  4. Siekamy szczypiorek i dodajemy go do miski.
  5. Odcedzamy kukurydzę i wrzucamy ją do pozostałych składników. 
  6. Wszystko razem łączymy, dodając łyżkę majonezu i łyżeczkę klasycznej musztardy serepskiej.
  7. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Jeśli macie ? wybierzcie ten świeżo mielony. Jest bardziej aromatyczny i ma większe kawałki. 

Jeżeli nie słyszeliście wcześniej o tym połączeniu smakowym, koniecznie musicie go skosztować. Wasze podniebienie będzie zachwycone. Pasta smakuje świetnie zarówno nałożona na pieczywo chrupkie Chrupak 3 Ziarna, jak i podawana w formie ?sałatki? w towarzystwie naszego smakowitego Chrupaka na zakwasie.