Newsletter Unia Europejska Logo Unii Europejskiej

Masełko harissa & Galicia Classic 3 Ziarna


Czas przygotowania:
10 min
Ilość porcji:
8

Składniki

Pikantne, rzadko spotykane i oszałamiające połączenie, które dla Was przygotowaliśmy to pyszne masełko z dodatkiem pasty harissa. Stanowi ono idealną propozycję dla fanów ostrych dań. Lubicie takie? Zatem wiecie co robić! Wkładajcie fartuch i zabierajcie się do pracy!

Do przygotowania potrzebujemy:

  • Kostka masła
  • Pół łyżeczki słodkiej papryki
  • Ćwierć łyżeczki suszonego chilli
  • Szczypta soli
  • Pasta harissa (chilli, czosnek, zioła) ? 15 gram
  • Galicia Classic 3 Ziarna

Przygotowanie

  1. Masło wyciągamy z lodówki chwilę wcześniej, by było delikatnie miękkie.
  2. Przy pomocy drewnianej łyżeczki ugniatamy masło dodając do niego przyprawy.
  3. Dodajemy łyżeczkę pasty harissa.
  4. Wszystko dokładnie mieszamy, aż do uzyskania gładkiej, maślanej konsystencji, bez grudek.
  5. Przekładamy do miseczki, przykrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki, by stężało. 
  6. Podajemy w towarzystwie pieczywa chrupkiego Galicia Classic 3 Ziarna.