Newsletter Unia Europejska Logo Unii Europejskiej

Pasta z serka ricotta i Galicia GO Protein Ziarna & Owies


Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
2

Składniki

Pasta z serka ricotta w połączeniu z proteinowym pieczywem chrupkim Galicia Ziarna & Owies to propozycja dla wszystkich fanów nabiału, a szczególnie dla osób dbających o formę. Spora zawartość białka w tym posiłku z pewnością spodoba się sportowcom, troszczącym się o wygląd swojej sylwetki. Jeżeli w lodówce macie właśnie ser ricotta i nie macie pojęcia jak go wykorzystać ? koniecznie wypróbujcie ten przepis.

Do przygotowania potrzebujemy:


Przygotowanie

  1. Umyjcie rzodkiewkę i pokrójcie ją w drobną kostkę.
  2. Posiekajcie dymkę oraz szczypiorek, a następnie dodajcie je do miski z rzodkiewką.
  3. Dodajcie do nich ser ricotta i 50 gram jogurtu naturalnego. Jeśli nie macie go w domu, możecie zastąpić jogurt chudą śmietaną (12%).
  4. Dodajcie sok z połowy cytryny, dwie szczypty granulowanego czosnku oraz sól i pieprz do smaku
  5. Polecamy podawać na proteinowym chlebku Galicia w towarzystwie ulubionych kiełków. Będzie naprawdę pysznie.

Smacznego!